Čudež osebnega razvoja

rastNekoč mi je moj mentor rekel: “Jim, če bi rad bil bogat in srečen, si dobro zapomni tole: delaj na sebi več, kot pa delaš za svojo službo/posel.” Od takrat trdo delam na svojem osebnem razvoju. In moram priznati, da je to bil zame največji izziv od vseh. Ta posel namreč traja celo življenje.

Veste, to, kakšen postaneš, je namreč veliko bolj pomembno od tega, kar dobiš… Namesto, da se sprašuješ “Kaj bom imel od tega?”, bi se moral vprašati “Kakšen človek bom postal zaradi tega?”. Dobiti in postati sta kot siamska dvojčka: kar postaneš, neposredno vpliva na to, kaj dobiš. Pomisli na to takole: večino tega, kar imaš danes, si dobil glede na to, kakšna oseba si danes.

Poleg tega sem ugotovil tudi, da tvoji denarni prilivi redko presežejo tvoj  osebni razvoj. Včasih lahko tvoj prihodek sicer srečno poskoči, toda če ne postaneš bolj odgovoren do denarja, se bo le ta hitro spet skrčil na znesek, ki si ga trenutno sposoben obvladati.

Če ti nekdo izroči milijon dolarjev, zato raje pohiti in postani milijonar.  Kot je nekoč rekel zelo bogat možakar: “Če vzamete ves denar tega sveta in ga pravično razdelite med vse ljudi, bo kmalu prišel nazaj v iste žepe, kjer je bil pred tem.”  Težko je namreč zadržati (imeti) nekaj, česar se nisi naučil obvladati.

Torej, čudovita življenjska resnica je:

Če želiš imeti več, kot imaš trenutno, moraš postati več, kot si trenutno.

To je tisto, čemur bi moral posvetiti največ pozornosti, sicer je bolje, da se kar sprijazniš  z drugo življenjsko resnico o tem, da se ne spremeniš:

Če ne boš postal več, kot si trenutno, boš vedno imel, kar imaš trenutno.

(Jim Rohn)

Milijon te še ne naredi milijonarja. Preden lahko postaneš milijon-ar, moraš najprej biti deset-ar, sto-ar, tisoč-ar… Ali povedano drugače; če želiš biti milijonar, moraš takoj začeti razmišljati, kot razmišljajo milijonarji. Naučiti se moraš najprej privarčevati 10 enot denarja, potem 100 …

Saša

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mojca
Mojca
8 let pred

Hvala Saša. Zelo dobro napisano in izbrano. Točno to sem rabila in mi je dalo misliti.Super.

Mojca