Dobra novica ali slaba novica?

Roberto De Vincenzo, uspešen argentinski golfist, je osvojil več  turnirjev in ko je nekoč po zmagi na enem od njih prejel nagradni ček in se odsmejal v kamere, se je kmalu zatem že pripravljal na odhod. Na poti do njegovega avta se mu je približala mlada ženska…

Čestitala mu je za zmago, potem pa mu je povedala, da je njen otrok hudo bolan in da mu grozi smrt. Ni vedela, kako naj poravna stroške zdravljenja, saj je bila že povsem brez denarja.

De Vincenza je zgodba tako ganila, da je nemudoma pograbil svinčnik  in izplačilo nagradnega čeka turnirja namenil ženski. “Polepšaj otroku nekaj dni”, je rekel ob tem, ko ji je v roko stisnil ček.

 Naslednji teden je  imel v country clubu kosilo in približal se mu je nek kolega, član profesionalne zveze za golf:  “Fantje iz parkirišča so mi rekli, da si po turnirju na parkirišču srečal mlado žensko.”  De Vincenzo je prikimal.   “No,” je nadaljeval, “Imam novico zate. Ženska je sleparka. Nima nobenega bolnega otroka. Niti poročena ni. Prevarala te je, prijatelj moj.”
“Hočeš reči, da ni otroka, ki bi umiral?”,  je vprašal De Vincenzo.
“Tako je,” mu je odgovoril kolega.
 “Pa to  je najboljša novica, kar sem jih slišal v celem tednu!” je odvrnil De Vincenzo

“Lahko se pritožujete, da imajo vrtnice trne ali pa se veselite ob dejstvu, da ima trnje vrtnice.” – Tom Wilson

Sem mama, žena, samosvoja. Vedno sem si prizadevala za dobre odnose, a predolgo sem od drugih (sploh od moža) pričakovala, da se bodo bolj potrudili. Priznam, bila sem težka.

Ponosna sem, da sem uspela v zadnjih 9,5 letih zgraditi lepše in boljše odnose in z iskrenimi pogovori pridobiti še dodatne bogate izkušnje na področju motivacije, komunikacije in razreševanja konfliktov. Z individualnimi svetovanji, mentorstvom, izobraževanjem sem že mnogim posameznikom pomagala do boljšega odnosa s sabo in drugimi.