Koliko sobot ti še ostane?

“Nekega dne sem se usedel in naredil preprost izračun. Povprečen človek živi okoli 75 let. Vem, nekateri živijo dlje, nekateri manj, toda v povprečju, ljudje dočakamo nekje okrog 75 let. Tako sem 75 pomnožil z 52 in dobil sem 3900, kar je število sobot, ki jih ima povprečna oseba v svojem življenju. Potrpite z mano, zdaj pridemo do pomembnega dela…

Potreboval sem 55 let, da sem končno razmislil o vseh teh detajlih. In da sem prišel do sem, sem tako preživel že 2800 sobot. Pomislil sem, če bom živel 75 let, mi jih preostane samo še kakšnih 1000.

Odšel sem v trgovino z igračami in kupil prav vse frnikole, ki so jih imeli. Moral se obiskati kar tri trgovine, da sem jih zbral 1000. Vrnil sem se domov in jih spravil v veliko plastično posodo. Vsako soboto od takrat, vzamem ven eno frnikolo in jo vržem stran.

Ugotovil sem, da sem se  s tem, ko opazujem, kako frnikole izginjajo, začel veliko bolj osredotočati na stvari, ki mi v življenju resnično nekaj pomenijo. Nič ni boljšega kot to, da opazuješ, kako se tvoj čas na zemlji izteka, da razvrstiš svoje prioritete.

In naj vam zdaj povem še zadnjo stvar, preden končam in odpeljem svojo čudovito ženo na zajtrk. To jutro sem iz posode vzel čisto zadnjo frnikolo. Pomislil sem, če bom živel še do naslednje sobote, potem imam podarjenega še nekaj dodatnega časa. In edina stvar, ki bi nam vsem prišla prav, je malo več časa.” (povzetek zgodbe  J. Davisa)

Carpe diem!

Saša