Moškim je (v odnosih) težje!

Preden me bodo ženske zdaj križale, da to pa že ni res, ker je danes zagotovo težje biti ženska, naj vas spomnim, da sem tudi sama ženska. In da zato pljuvam tudi v lastno skledo. Drugič; zgornja trditev se bolj ko ne nanaša predvsem na odnose, ti pa nam vsem po vrsti nemalokrat povzročajo velike stiske.  V marsičem moškim namreč res ni enostavno, kar se tiče odnosov z nami, ženskami. Če se le da, jim tako zelo rade otežimo življenje…

Torej,  velikokrat namreč v pogovorih slišim, da »bi partner po vseh teh letih pa res že moral točno vedeti, kaj si mislim« in da mu zato res ni treba vsega razlagati. Potem postanemo zelo nestrpne, če nas začne kaj spraševati ali če nas narobe razume.

Pa poglejmo, kako to izgleda v praksi:

a) Če nas moški že po nekem čudnem slučaju vpraša, kaj je narobe, mu odgovorimo »Ah, nič.« (laž). Ker moški ne komplicirajo in ne iščejo skritih pomenov in se ne sprašujejo “kaj je zdaj s tem mislila”,  za njih odgovor »ah, nič«, pomeni ah nič (pika).

b) Če se on po kosilu ponudi, da bo pospravil kuhinjo, me odvrnemo »ah, saj ni treba, saj lahko jaz« (laž). On upošteva, kar je slišal in se brez slabe vesti  zvrne na kavč (dejstvo). Me pa potem ko smo skuhale kosilo, začnemo  še v nedogled kuhati mulo.

c) Ko na prvem ali drugem ali tretjem  zmenku reče, da bo on plačal, me emancipirano (beri zakaj že) vztrajamo, da niti slučajno (in plačujemo s stiskanimi ustnicami in si pri sebi mislimo, “kakšna škrtica”).

d) In ko nas vpraša, kaj si želimo za rojstni dan (da pač ne bi kupoval nečesa, kar si ne želimo), mu odgovorimo »ah, saj ni treba nič” (Halo!?! A je kdajkoli katera res še tako mislila?! Čista laž!).  In on sliši “nič” in  ne kupi nič  (in vemo, kaj sledi potem…).

e) In ko vpraša, če bi rajši gledale romantično komedijo ali akcijski film (no, zelo kmalu si itak prilasti daljinec in vemo, kaj izbere, ampak vsaj na začetku se še trudi biti obziren) in me odgovorimo »ah, vseeno mi je« (laž, laž, laž) in seveda on izbere akcijo.

f -ž) še več laži in še več “pa kako je lahko tako nerazumevajoč!”

In tako so moški »brezsrčni, leni izkoriščevalski prasci, ki doma nič ne naredijo in ki nimajo razumevanja za naše potrebe in želje in ki vedno naredijo točno nasprotno od tega, kar si me želimo.«

Kruta resnica ob tem, da je moškim v odnosih težje, je še ta, da smo ženske lažnivke. Vsaj večje lažnivke od moških (oni se pač največkrat zlažejo samo v številu popitih steklenic in na vprašanje, če je šel spet po službi na pijačo). Na začetku odnosa, vsaj. Ker z leti pač gremo ženske še dlje in  postanemo še nekoliko bolj zverzirane.  Z leti pričakujemo, da  naši moški postanejo mentalisti  – da dobesedno berejo naše misli in sami uganejo, kaj pomeni naš molk.

V bistvu zdaj sledi le še moje priznanje: dragi moški, ki vas ni malo, ki berete moja razmišljanja –  sočustvujem z vami. Res ni lahko biti moški. Res ne bi bila rada moški. Svetujem vam, da če boste večinoma naredili ravno nasprotno od tega, kar vam ženska odgovori, potem se vam ne bo slabo obetalo.

Drage ženske – bodite hvaležne, da vas moški vsaj vpraša, in odgovorite mu po resnici, ker z lažjo ali kuhanjem mule in molkom zagotovo ne boste dosegle želenega izzida. In bodite poštene – če on le izpolni tvoj ukaz, potem ni p… on, ampak najbrž ti, ker pač nisi povedala po resnici. Ali je res pošteno, da od kogarkoli pričakuješ, da ve, kaj razmišljaš, kaj čutiš,  brez da bi mu to povedala? Se ti ne zdi to vsaj malo sebično?

Moški so/ste drugačni in ženske tudi. In v tem je ves čar sobivanja. Še vedno sem rada ženska  in še vedno bom spodbujala predvsem ženske, da se “zbudijo” iz globokega spanca in nehajo igrati žrtve.  In s tem bom še najbolj pomagala moškim … 🙂

Z vami,

Saša

 

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Jani Janeš
9 let pred

ja tole mora pa moja prebrati….

Katarina Aytanin
8 let pred

Problem je ker niti ne vpraša 😛