Naj se dan (leto) konča s hvaležnostjo!

Samo dva načina sta, kako živeti. Prvi je, kot da ni čudežev. Drugi, kot da je vse čudež. – Albert Einstein

Hvala!Se strinjate s to zamislijo? Veliko ljudi  se namreč ne, češ, da je bil Einstein odličen znanstvenik, ne pa filozof in da je življenje več kot le belo in črno… Pa imamo dokaze, da to drži? Ne bom se spuščala v analizo, ker menim, da nas je ravno racionaliziranje  pripeljalo do tega, da se nam življenje zdi tako težko in komplicirano.  Seveda, ob vseh težavah, ki jih imamo, le kako bi lahko sploh govorili o čudežih! Kaj pa sploh je čudež??

Morda se motim, ampak sama razumem, da je Einstein hotel povedati točno to; v življenju lahko vidiš probleme ali pa vidiš izzive – izzive, ki so ti “dani”, da se osebnostno razvijaš in da ne obstaneš na mestu. In po drugi strani, prepričana sem, da je čisto vsak izmed nas že kdaj, ko se mu je zgodilo nekaj zares neverjetnega, lepega, pomislil na čudež. Kako je to mogoče, če pa čudežev ni? Jih res ni ali pa samo ne verjamemo vanje?

Začnite in končajte vsak dan s hvaležnostjo in postopoma boste opazili, da bo v vašem življenju vse več “čudežev”. In danes, dragi prijatelji, vas izzivam, da se ob skorajšnjem  koncu leta obrnete nekoliko nazaj in pomislite na čudeže, ki so se vam zgodili v tem letu. Kaj vas je najbolj navdušilo? Za kaj ste najbolj hvaležni?

Hvala, ker delite z mano, z nami!

Saša

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Saša Rozman
9 let pred

Predvsem se mi zdi pomembno, da hvaležnosti učimo tudi naše otroke!