Najhujša misel, ki jo imamo ženske o sebi, je….

…., da nismo dovolj dobre (ali dovolj vredne…). In zaradi te ene same misli, nam lahko gre prav vse v življenju narobe!

Tega mogoče niti sama ne bi vedela, če ne bi do zdaj imela že toliko izkušenj z ženskami – če verjamete ali ne, se  za vsakim problemom, s katerim ženske prihajajo k meni, pa naj gre za slabo organiziranost, nemotiviranost, strah pred novimi začetki, težavne odnose, … VEDNO skriva prepričanje, da niso dovolj dobre!

Pa zakaj se mi to zdi sploh čudno, saj sem tudi sama  v preteklosti  vedno obtičala,  kadar sem imela sebe premalo rada in sem se obtoževala, da nisem dovolj dobra! (zadnje, kar se npr. tiče mojega posla je,  da sem se na začetku  prevec razdajala z brezplacnim svetovanjem in skoraj pregorela, in nisem imela občutka, da napredujem…)

Ne morete si torej sploh zamisliti, kaj vse se lahko za vas in vašem življenju spremeni, že ko se znebite samo enega tako pogostega prepričanja kot je ta, da nisi dovolj dobra in ko začneš bolj prijazno ravnati s sabo! Ko sprejmeš samo sebe v celoti in ne dovoliš več, da bi drugi grdo ravnali s tabo (z besedami ali dejanji…).

Danes želim vam, draga ženska,  torej sporočiti, da se ne morete popraviti. Ali izboljšati… Preden boste zdaj zaradi tega razočane ali jezne name, naj brž nadaljujem  –  ne morete se popraviti, ker z vami ni nič narobe! Ne morete se izboljšati, ker ste že  DOBRE! Pravzprav ste najboljše, edinstvene!   Zato vam toplo priporočam, da ne nasedate več  na vse  te “poskuse”, da se morate  izboljšati, popraviti, spremeniti, da boste končno  bolj zadovoljne in bolj srečne, popoldne in kar je še tega. Ravno zaradi te miselnosti ne napredujemo in potem se počutimo še slabše, ker spet mislimo, da bi nam uspelo le, če bi bile boljše…

Vem, da se zdaj sprašujete:  “Ampak, Saša, če se ne morem spremeniti in če ne smem pričakovati, da se bodo najprej drugi spremenili – kaj pa naj potem sploh naredim?!” 

Spremenimo lahko edino svojo miselnost, ne pa “sebe”.  Ko enkrat na stvari pogledate iz druge perspektive, vse postane lažje in rezultati so že zelo kmalu  tukaj… In na koncu izgleda, da smo se  res spremenili, ker smo zaradi spremembe miselnosti in tega, kaj govorimo, delamo, postali  bolj pozitivni, ljubeči, odprti, prijazni… V osnovi pa torej ne smemo izhajati iz tega, da moramo spremeniti sebe. To je približno tako, kot če bi  v sobi razbili steno, da bi lahko prišli ven, namesto, da bi šli skozi vrata …

Današnji dan, dan vseh žensk, bi  moral vsako žensko še posebej spomniti na moč, ki jo imamo v sebi. Sama pa bi dodala, da morate same sebe na to spomniti vsak dan!

Sprintajte si zgornjo afirmacijo in si jo prilepite na vidno mesto. Spodnji video, pa naj vam bo še dodatna inspiracija, da nas svet potrebuje močne!

Bodite močne!

Saša