Volitve ali sladoled ? Hm…

Zelo nerada govorim o politiki. Ker me politika ne zanima preveč. Toda svojo državljanjsko dolžnost vedno opravim, če le nisem na dopustu ali pa če ne obstanem v prometnem zastoju in se volišča medtem že zaprejo. To se mi je zgodilo dvakrat, ko nisem uspela voliti.

Nikoli pa nisem rekla, da je ‘itak vse brez veze in da ne bom šla volit’. Ali pa ‘pejmo rajši na sladoled’. Res me pogreje, kadar to slišim. Ker ne samo, da je skrajno egoistično in pove vse in še več o človeku, ki to reče (beri – skrbi samo za svojo rit in potemtakem ni dosti boljši od večine politikov), ampak ker si s tem zelo ubogi zgled za svoje otroke. In na ta mladih svet stoji, al kako že? Ubogi mi, če ti ta mladi niti na volitve ne bodo hodili, kaj šele, da bi kdo sploh hotel še kaj narediti za širši blagor (in ne samo za svojo rit)! Torej, nehajmo že jamrati, da je današnja mladina razvajena, ker so v resnici razvajeni njihovi tastari, ki se jim v teh dneh ne da drugega, kot polizati sladoled in popiti pivo!

Uf, sem se razpenila zdajle.

Kar sem hotela danes sporočiti je, da tudi, ko gre za politiko in odnos do države, lahko potegnemo smernice s katerim koli drugim odnosom: lahko se sprašuješ, zakaj drugi ne naredijo ničesar, da ti bo bolje ali pa, kaj boš ti naredil za to, da ti bo bolje in s tem posledično tudi drugim.

Mislim, da ni prostora za ugibanje. Kot ga ni za to ali iti na volitve ali ne. Kaj, če te pravice sploh ne bi imeli? Kako bi potem sploh lahko še verjeli, da nam je lahko bolje?

Lahko se torej  delaš, da te politika ne zanima. Lahko se delaš, da itak nikomur ne verjameš in da so vsi isti. Kakorkoli že, nič od tega ni odgovorno. Ostati doma preprosto pomeni, da podpiraš trenutno stanje. In si s tem kot rečeno še zelo slab zgled za svoje potomce, če jih imaš.

Zato te dobesedno prosim, če le nisi na dopustu, potem bodi odgovoren, tudi do države: pojdi na volitve, poslušaj sebe in se odloči po svoji vesti. Potem pa popij tisto pivo ali poliži sladoled in/ali  poglej zaključek prvenstva. In potem… bog nam vsem pomagaj 😉

Saša

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Car
Car
7 let pred

Volitve ali sladoled? – takrat je bila izbira lahka sladoled in nogomet 🙂