Vsak konec je nov začetek

“Ni resničnega konca, je samo trenutek, da končaš neko zgodbo.”

Sem samo jaz, ali pa se tudi tebi leto obrne čedalje hitreje? Postajam bolj in bolj sentimentalna – otroka odraščata in se iz leta v leto bolj zavedam, da delo vedno počaka… otroci ne.

December je na prvi pogled mesec, kot vsi ostali (razen, če delaš v trgovskem središču, ampak o neumnosti zapravljanja za praznike sem že prevečkrat govorila, zato danes ne bom).

Je pa vendarle nekaj drugačnega v decembru. Nekaj, česar se ne da opisati, ampak te sili k razmisleku – nekaj podobnega kot zadnja stran knjige, ko jo prebereš, se vprašaš: “Mi je bila všeč?”

Mi je bilo to leto všeč? Po čem si ga bom najbolj zapomnila? Se je zgodilo kaj lepega ali pa je bilo le še eno leto, za katerega bi bilo bolje, če ga ne bi bilo?

Zame je vsako leto nekaj posebnega, sploh zdaj, ko pogledam nazaj. Letošnjega si bom nedvomno najbolj zapomnila po tem, da sem dopolnila okroglih 40 (zrelih se preresno sliši 🙂 ), najlepše darilo pa je bilo novo stanovanje. Na kratko.

Bilo je lepo, a tudi zelo naporno leto. Fizično in čustveno. Pospravila sem ogromno navlake, fizično in čustveno. Prevetrila kar nekaj odnosov. Z eno samo besedo bi leto lahko opisala kot »prezračeno leto«, v vseh pogledih.

Bil je to zaključek nekega obdobja, a čutim, da je bila vse to samo priprava na neko novo obdobje. Ne obremenjujem se s tem, kakšno bo, ker vem, da bom naredila vse, kar je v moji moči, da bo nepozabno. In kaj gre potem sploh lahko ‘narobe’? 😉

In želim, da tudi sam enako pogledaš na svoje leto, obdobje. Če je bilo najboljše ali najtežje doslej, je bilo sigurno nujno in potrebno za tvojo rast. Ampak sam ga moraš narediti vrednega. Moraš si reči, da vse, kar se je zgodilo, ne bo zaman. Nekega dne boš točno vedel, koliko je bilo vredno.

Za konec, ki pa ni konec, ti bom predala še en nasvet, ki se vedno znova pokaže za zlatega: ne osredotočaj se na to, KAJ delaš…pač pa na to, KAKO delaš. Če ti leto ni bilo všeč In če ti katerakoli zgodba v tvojem življenju ni všeč, potem vedi, da jo vedno lahko končaš. In začneš novo. Novo pomeni, da narediš nekoliko drugače…

Srečno!

Saša